Newsletter
Email:
Kezdőlap | Vendéglátás-gasztronómia-receptklub | Harrer csokoládéüzem és cukrászda nyílott az Aranyhegyen

Harrer csokoládéüzem és cukrászda nyílott az Aranyhegyen

Betűméret: Decrease font Enlarge font
image

Szerda este különleges találkozóra voltak hivatalosak a sajtó képviselői, Sopron gasztronómiai és társadalmi életének ismert személyiségei. Az Aranyhegy panorámás oldalában található Ipari parkban, Sopronban példa nélkül álló színvonalon és technológiai háttérrel csokoládé manufaktúrát és cukrászdát nyitott a Harrer Ipari és Kereskedelmi Kft., amely név városunkban a cég 1995. évi alapítása óta vált ismertté és elismertté.

001_S7_logo_221200355.jpg

h_12_b_428676421.jpgA soproni média mellett az eseményről az ORF is tudósított, hiszen a Harrer dinasztia, amely már a harmadik generáció óta tradicionálisan viszi tovább a mesterséget – köztudottan osztrák, a famíliának (elsősorban Anton Harrernek köszönhetően) 8 fagyizója illetve cukrászdája, cukrászüzeme van Burgenlandban és Niederösterreichben – amellett, hogy első osztrákként Kínában is nyitottak egy elegáns fagyizót. Harrer-Abosi Beatrix soproni leányként házasodott be a famíliába , így a soproni telephelyű Harrer cég már kvázi „kettős nemzetiségű”.

h_42_b_221947339.jpg

A soproni városvezetés nevében Abdai Géza alpolgármester méltatta a válságidőben történt bátor és példaértékű soproni befektetést, és reményét fejezte ki, hogy a csokoládéüzem és a hozzá tartozó elegáns cukrászda sok örömet és sikert fog hozni a beruházó családi vállalkozásnak amellett, hogy a város nyereséges és adófizető vállalkozásait is remény szerint gyarapítani fogja.

Osztrák részről Peter Nemeth Eisenstadt polgármestere köszöntötte a Harrer família tagjait és az ünnepi alkalomra megjelenteket, és kívánt szép jövőt és üzleti sikereket a legifjabb Harrer családnak.

A hazai csokokoládékészítés jelentőségét is ecsetelte a szakmai körökben igen nagy tekintélynek örvendő Pataki János cukrászmester, aki egyben a Cukrászok, Csokoládé és Fagylaltkészítők Világszövetsége elnöke.

Horváth Imre városplébános a hangulatos este egyik fontos szereplőjeként megáldotta a család állhatatos fáradozásának legújabb „gyümölcsét”.

 h_25_b_377388693.jpg

A meghívottak az ünnepi beszédek után egy közös üzemlátogatás keretében ismerkedtek meg a manufaktúrával, ahol a legmodernebb cukrászati gépek, berendezések használata mellett az igazi alkotó munka ezután is kézzel folyik. A tradicionális Harrer csokoládék és sütemények legfontosabb jellemzője, hogy kizárólag természetes anyagokat, gyümölcsöket, tejszínt és házi krémeket használnak fel gyártásuk során, ahogy tették ezt nagyanyáink, nagyapáink.

h_58_b_640159741.jpgA csokiüzem és a cukrászda a felavatása kóstolóval folytatódott, ahol a jelenlévők ízelítőt kaphattak az igazi „Harrer” cukrászremekek varázslatos világából, és győződhettek meg Karl Harrer és munkatársai mesterségbeli tudásáról.

A vállalkozás további jelentősége, hogy bázisa lehet a cukrászati szakma továbbadásának, népszerűsítésének, leendő soproni cukrásztanulók gyakorlati képzésének.

■ Bárány Zoltán

Képriport az eseményről a YouTube-on

 

 

 

Hozzászólások (0 elküldött):

Kommentálja comment

Kérem írja be a képen látható kódot:

  • email Küldje tovább ismerősének
  • print Nyomtatható verzió
  • Plain text Egyszerű szöveg
Címkék
A cikk nem tartalmaz címkéket
Értékelje a cikket
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.6